Day 09 – Your beliefs

Tomtar, tandfen, påskharen, troll och älvor! Sjävklart sitter jag fortfarande och väntar på mitt försenade brev från hogwarts oxå, har memorerat några trollformler i huvudet redan så man inte kommer helt oförbered :D VENGADIUM LEVIOSA you know
 
 
Nej men allvarligt då, vad tror jag på.
Vi börjar smått och så byggs de på naturligt får vi hoppas för jag vet faktiskt inte!
 
Jag tror på karma, och då menar jag inte att om man går runt och bara är snäll så händer inget ont - för belive me, ont händer alla då vi lever i fucking orättvis värld. Jag menar inte de buddhisterna menar heller - var god så får du det gott i  nästa liv - för varför missa att leva nu och bara oroa sig för hur nästa liv blir? Jag menar väll bara att man ska passa sig, karma gonna get you
 
Bilden högst upp i vänstra hörnet på min header - Everything will be okey in the end. if it's not okey it's not the end - HELL YEAH! Tror jag ska tatuera in det där på typ axeln, för de är ju så - är du inte nöjd så kan det ju inte var slutet, de kanske inte blir som du hade trott men allt kommer ändå bli okej. 
 
Att det bara finns en rätt för alla låter helt fel, nej nej de finns flera minst 10000 stycken nu levande som passar perfekt för just dig. Kärlek vid första ögonkastet är ju bara knas - attraktion ja men kärlek är ju något som växer fram. 
 
Jag tror även på såna här klyschiga grejer som "allt händer av en anledning" och "stängs en dörr öppnas två nya" för om jag inte gjorde de skulle jag bli tokig. Världen är verkligen orättvis ibland.
 
Övernaturliga grejor då - en enhörning skulle ju inte vara fel att se... Jag tror inte på återfödelse eller nytt liv, men jag tror att något händer efter döden, något ljust och "andligt". Att tro att kroppen blir uppäten av maskar och thats it känns lite för deppigt och läskigt.
 
Jag tror på liv på andra planeter, kanske till och med liv precis som vårat fast miljoner ljusår bort i ett parallelt universum! Eller gröna marsgubbar funkar oxå, jag hoppas verkligen jag fortfarande lever när de presenterar sig för jorden! 
 
Nu tror jag att det här var ett jätte tråkigt ämne att skriva om så nu är jag klar :)
  

Day 08 – A moment

 
Man sitter där, nervös som in i h*lvete, bredvid människan som ska avgöra om du gjort en godkänd uppkörning eller inte. Tusen tankan far omkring i huvudet - Gjorde jag rätt som vänta in den där bilen, skulle jag växlat upp på 4 ändå trots den korta biten, jag kommer bli godkänd det gick ju jättebra faktiskt, blinkade jag verkligen när jag svänge ur den sista rondellen, fan jag klarade de nog inte... Och så vidare och vidare haha! 
 
De käns som en evighet när han går igenom körningen, när han säger "Du skulle inte ha gasat när du körde om den där bussen" så tänker jag nu är det kört...
Men när han (det var en kille i mitt fall) säger orden "Gratulerar till körkortet, uppkörningen var godkänd" tar det några sekunder att verkligen ta in och förstå innebörden. Uppkörningen var godkänd!
Allt slit, allt pluggande, allt tålamod och ork för det som inte ville funka på en gång känns som flera mil bort och man är så fantastiskt glad och stolt över sig själv.
 
Första steget in i vuxen livet - CHECK

Bollywood


 
Blev riktigt glad när jag såg detta repotage i UNT. Jag tycker bollywoodfilmer är riktigt häftiga och fått alldeles för lite uppmärksamhet av oss Europeiska länder! Ibland kan de bli lite för "töntigt" i filmerna men jag är ändå en hejare på dem! I repotaget står de att det är främst ungdomar då som tagit till sig filmerna och de känns ju bra - det är ju vi som ska ta över senare liksom och detta blir en bra förändring. 
 
En av de största skådespelarna inom denna typ av film är Aishwarya Rai och hon är ju bara hur vacker och duktigt som helst.
 
Bollywood är världens största filmindustri med ungefär 900 inspelade filmer per år, så det finns en hel del att kolla in där! De som blivit störst i Europa om man vill börja säkert är: Lagaan - once upon a time in India, Devdas och Veer-Zaara (Första bilden är från denna film).
 
Så följ trenden och börja kolla på indienfilm :D

Friday - fun fun fun

 
Igår kväll var det bartömning och live musik på Lingon. Blev en riktigt lyckad kväll ! Bartömning är bra av flera olika anledningar - billigare vilket gör att man vågar testa på de här annorlunda drinkarna som till exempel drinken gurka. Så nu vet vi att den inte var något att ha och behöver inte fundera på de mer haha! 
 
Jag var inte säker på om jag skulle orka, eftersom jag var ute kvällen innan och jobbade dagen efter så blev det bara ca 5 timmars sömn. Att jobba 8 timmar på det känns i både kropp och huvud kan jag säga! Men barnen var rätt lugna så det gick bättre än jag trott. Blev mycket sitta på golvet lek och högläsning. Det var en bok jag blev lite fundersam över, handla om en liten tjej som bara sa nej åt allting och de vuxna visste inte vad de skulle göra åt det. Första gången hon och två kompisar skulle gå hem själva från dagis så mötte dem på en främande farbror. Denna farbror frågade om ungarna ville följa med ner till hans källare  (?!) och kolla på hans kaninungar... Det ville självklart de två kompisarna men inte tjejen som alltid så nej. Hon fick typ släpa kompisarna därifrån då de grät och ville så gärna ner i farbrorns källare! Boken slutade alle fall med att alla föräldrar var så stolta för tjejen som sa nej.
Visst var budskapet bra men kändes ändå fel att läsa för 3- 4 åringar haha... 
 

Dagens detalj

 
En Voodoo docka som hänger på min nyckelkedja.
Min Voodoo docka heter Sagai och på lappen som följde med står det:
 
"Sagai makes the girls brave! Make girls grow more and more beautiful!"
 
Min lilla kompis hittade jag i Kreta och ja, jag tror på att dem besitter någon slags kraft.
 
 

Day 07 – Your best friend

Som ni säkert förstod från "Your definition of love" inlägget så står lilla flickan Elin Nylund mig väldigt nära hjärtat!
Hon passar perfekt in i uttrycket - vänner är familjen du själv väljer.
 
Historian om hur vi blev bästa vänner är väldigt simpel - vi blev grannar vid 4 års ålder!
Historian om varför vi fortsatte och fortfarande är så nära - hon är underbar och jag behöver henne och hon mig
 
Jag tycker de låter som en bra ide att slänga in lite bilder och prata om dem för att kunna förklara vår relation på något sätt hehe!
 
Typ aldrig vart så lycklig som när de blev bestämt att Ella skulle få följa med min familj till Barcelona. Det var i årskurs åtta som vi åkte dit tillsammans en vecka! Vårt starkaste minne därifrån är när Ella går bakom mig och jag ropar akta men ändå vänder mig om och nyser på henne. Eller att mamma fick oss att ha töntiga frisyer och gå osminkade för att kunna gå in på barnbiljett på en djurpark (åldersgräns 12 och vi var 14). Det funkade inte alls bra och blev jätte pinsamt haha... Alla flodhästar vid poolen glömmer vi inte heller. Eller snackbaren vid poolen <3 underbar vecka, raj raj kan man säga helt enkelt ;)
 
Lite olika tillfäller ur livet. Delar på den största kebbaben, åker med min familj till ett shoppingcenter en bit bort, cyklar till stan (!!) och äter sen på köt kök & bar som kostar 300 kr styck när vi var typ 15! 
 
Bäst på fest helt enkelt, nej men självklart har vi delat många alkoholfyllda minnen oxå
 
Många oförglömliga stunder från hennes farmor och farfars stuga
 
Med dig kan jag vara mig själv till 110 % Det finns ingen jag känner mig så avslappnad och trygg med som dig, du har sett ALLA mina sidor och står fortfarande kvar vid mig. Jag är oerhört tacksam för dig
 
Men det har inte bara vart en dans på rosor. Jag har fortfarande inte riktigt förlåtit henne för hennes val att flytta till sydafrika ett år under sista halvan av nian och första halvan av ettan! Självklart kunde jag inte vänta hela året ut utan kom och hälsa på två veckor under sommaren
 
 
Hon måste nog ha bland de finaste hjärtan som finns, så himla snäll männsika! Du stöttar, tröstar och kommer med bra råd! Du håller verkligen dit ord när du säger att du öppnar om man ringer dig 02:00 på morgonen helt oförberett haha. Du är den person jag kan vara riktigt glad för när de går bra för dig även om de inte går lika bra för mig. Jag vet att du kommer bli något stort här i livet och du ska veta att jag alltid kommer finnas här för dig, du förtjänar det bästa av det bästa älskling <3

on the road again

Måste testa att skriva mobil blogginlägg, kom inte på hur man la in en bild tyvärr.. Men jag är alltså på bussen hem nu, lika bra att de inte går någon senare buss på vardagar då jag ändå ska jobba. Jag behärskade mig dock och tog bara en cider !

Var kul att träffa mina fina tjejor även om alla var lite trötta efter jobb ;-) nya tag i helgen säger jag !

Nu ska jag kämpa mot sömnen resten av bussresan, borde inte vara större problem när de bakom tydligen vill att hela bussen ska veta att de finns

Day 06 – Your day

Min dag, den 27 september 2012 !
 
Vaknade 06.30 (larmet väckte mig då i alla fall) så åt frukost och gjorde mig klar. Sedan skjutsade jag in Sofia och hennes två små kompisar till skolan för att sedan åka till jobbet där jag började 08.00. Idag fick jag följa med de lite större barnen - 5 åringar, för att möta andra 5 åringar och "förbereda dem inför skolan" som de ska börja nästa dag. Idag förklarade vi ansvar av egen ryggsäck. Sen gick vi tillbaka till de mindre barnen och där blev det utomhus lek och sedan massa dans och musik.
 
Jag slutade klockan 16.30 och det var min sista dag där - buhu började verkligen gilla barnen, särskilt en liten kille som hette Hugo men jag åker tillbaka och kidnappar honom en annan dag, han var det sötaste jag någonsin sett!!
 
Jag åkte hem, åt mat och duschade. Nu gör jag mig redo för att möta upp två busar för skoj ikväll! Men inte för mycket, ska jobba imorgon med!
 
Have a great thursday people ! 

Dagens detalj

Och dagens detalj går till BAM BAM BAM
 

Baksidan till tröjan jag tänker ha ikväll ! Självklart val idag, känner sig extra fin till en annars vanlig tröja! Köpt i Kreta faktiskt :)

Day 05 – Your definition of love

Två människor som vill vara med varandra - i sjukdom och hälsa, med och motgångar, underbaraste och sorgligaste stunderna. Även om man inte upplever allt detta tillsammans så berättar och pratar man ändå om det som att båda personerna var med. Man accepterar varandras brister eftersom man verkligen förstår den andra personen. Är det kärlek från båda hållen som vi nu antar, då kan nästan (99%) allt hända och man finns ändå kvar i varandras liv, man vet att denna person aldrig på något sätt skulle vilja mig något dåligt. Men det viktigaste och tydligaste tecknet på kärlek - de små sakerna, detaljerna.
Skulle de vara till mig exempel - då vet den andra personen exakt vilka 3 naturgodissorter jag alltid tar, den vet vilken tv serie som alltid hjälper att sätta på när jag känner mig deppig, den håller mig hårt i handen om vi är ute på tex promenad eftersom den vet vad som händer när jag går ett tag och hur mycket jag faktiskt skämms över det och den vet mina osäkerheter och accepterar dem utan tjafs.
Sammanfattningsvis - man har tänkt sig att ha kvar denna person livet ut, man kan helt enkelt inte ens föreställa sig livet utan denna människa!
 
Bättre kan jag nog inte förklara ett kärleksförhållande, vilket inte nödvändigtvis måste betyda "sexuelltförhållande". Det jag känner för tex min syster eller Elin kan jag inte kalla något annat än ren kärlek
 

Dagens detalj

Tänkte starta en ny kategori här på bloggen - dagens detalj.
Dessa små detaljer som lyser upp vardagen och får en på lite bättre humör genom att bara finnas där!
Det kan vara vad som heslt - händelse, kläder, möbler, filmer - you name it!
Men inte något för stort då det ända ska kunna klassas som detalj :)
 
Så dagens detalj blir -  BAM BAM BAM
 
Dessa über mysiga benvärmare i färglad anda! Höll mig varm och glad en tråkdag som denna :)
De är faktiskt min mammas gammla, fanns det ett pris till den som kunde bevara alla möjliga saker i samma skick i flera år så skulle mamma vinna det priset for sure...

He knows if you've been bad or good

Asså FATTAAAA, i förgår kunde man säga att "nu är det 3 månader kvar till julafton". Helt underbart! Jag längtar som en litet barn redan, varför skulle jag bry mig om att jag är 19 år? Jag kommer aldrig växa ifrån julafton. Skulle lätt ta bort min födelsedag och fira två julafton istället!
 
Det är inte paketen som ni kanske förstår som gör att jag längtar så - utan de är känlan, maten, hur allt ser ut och hur himla glada alla är.  För att få så mycket jul som möjligt så har jag börjat redan nu:
 
 
Tomtetäcket ligger på plats, jag får ett fucking stort leende varje gång jag går in i rummet haha.
 
Men det är något med september, det är då jag får "julkänslan" i mig. Är det för att sommaren är över som jag håller så hårt fast i mina jul tankar för att inte deppa ihop över hösten? We will never know, utan får bara acceptera att jag tycker julen är bland det absolut bästa som finns. Skulle vilja ha jul jämt och ständigt, om det inte var för kylan...
 

Något annat jag börjat med som är toppen med julen är ju låtarna - så jag slänger in två godingar så ni kan börja njuta ni med :D

 
 

FRÖÖÖÖKEN VET DUUU

Barn - underbara små söta varelser, men oj oj vilka skvallerbyttor! Aldrig sett värre haha. Men annars så gick det bra att jobba idag, vi skulle på utflykt igentligen ut i skogen men vädret höll inte med så vi myste inne istället.
 
Jag har varit på det här stället två dagar i rad nu (ska dit imorgon igen) och de har under samlingen 4 låtar som de lyssnar på och dansar till, lite rörelser och lärorikt samtidigt. Jätte bra och pedagogiskt men problemet är att jag INTE kan få ut låtarna ur huvdet  - det spelas om och om igen så de enda jag hör just nu är "HOPPA HOPPA HOPPA HOPPA HOPPAAAA, HOPPA JAG KAN INTE STOPPAAAA" och " OJOJ, NU HAR VI SÅ SKOJ SKOJ, I VÅR TOKIGSÅNG, HAR VI ROLIGT - VARJE GÅNG" Hoppas det går över snart   
 
 
Jag byggde en mur tillsammans med några av barnen idag också - riktigt fin blev den. Jag kom på när vi var klara att jag kanske skulle låtit dem varit lite mer delaktiga, jag fyllde hinken mest (de tog så hiiiimla lång tid för varje av deras spadtag) sen fick dem "platta till" (fast jag plattade efteråt oxå, deras hade inte funkat riktigt..) och sedan fick jag vända hinken upp och ner (när de skulle vända hinken var dom för sega och höll hinken uppochner för länge så allt rann ut). Fast de hade kul ändå, de fick räkna hur många det var efter varje ny vändning - och de höll dem nöjda !

Jobben rullar in som de ska, det går bra nu

Såå vad kan möjligen ha påverkat min bloggtorka den senasta veckan? Förutom insikten att jag inte är Kissie förstås... detta är vad ni missat att se om mitt fabolouse life -
 
Gosat massa med älsklings vovven min, hon verkar då inte gilla att bli fotad... Men hon och jag har verkligen kommit närmare varandra känner jag! (nawe moment) Igår hoppa hon upp och la sig i min säng (!!!!) när jag sov där, aldrig hänt förut och hon är snart 11 år.. Att vi var de ända hemma bortser jag ifrån!
 
Jordnötsmacka for the win! Riskaka som flingor oxå!
 
Middag hos faster, hon är bland de häftigaste människorna jag vet - ska bli som henne när jag blir stor, utseendemässigt och personlighetsmässigt! Love her! Och släktmiddag är alltid underhållande, efter några glas kommer allt och lite till fram
 
Gjorde egen pizza en dag - hur gott som helst. Jag brukar vara tråkig när jag beställer pizza - typ vezuvio fortfarande haha! Men nu jäklar vad jag spåra, ville ha allt! Utom svamp, så galen är jag inte...
 
Åt en fin fin middag med fin fina vänner !
 
Så för att sammanfatta - Tipsy och mat? Nej men de jag i huvudsak gjort är att letat jobb.
Jag provjobbade på caffee house by george, var på intervju på mcdonalds, intervju på waynes och är inskriven på vikariepoolen så har åkt runt till olika dagis och jobbat med småttingar :) Så får se vad jag fortsätter med!

Sen stads/-kompis häng har de även blivit, men det fotade jag inte så fantisajs away och ha en trevlig tisdagskväll :)
 
 

Day 04 – What you ate today

Frukost hemma - Verum fil med vanilj och passionfrukts smak (självklart doppade jag riskakor med gräddfilssmak i detta och åt som flingor). En pågen äntligen macka med jordnötsmör !
 
Fruktstund på dagis - en halv banan
 
Lunch på dag - korvstroganoff och ris
 
Mellis på dagis - en macka
 
Middag hemma - mamma nämnde något om korvstroganoff... oh no, hoppas att hon ändrar sig !
 
Och sen han jag smaska i mig nån ruta (läs: rad) mjölkchoklad. Funderar på att äta en mini babybel med, får se om jag lyckas behärska mig...
 
Älskar mat, stolt chey
 
 

Yes, jag lever fortfarande !!

Första dagen som gick utan att jag bloggat ett enda inlägg hade jag typ panik och ba "nooo, jag sviker mina läsare!!! :(" Sen kom jag ju på att  jag inte är kissie så det spelade nog inte så stor roll haha... Men nu har folk påpekat att de faktiskt gott ett tag och jag börjar sakna det så nu har jag motivation att skriva :D Jag ska bara ladda klart alla bilder och sen så slänger jag upp en bild bomb här så ni kan få se vad jag gjort de senaste dagarna!
Tills dess får ni njuta av dessa tre bilder som syster min promt ville att vi skulle ta ;) !!
 
P.S så har jag jobbat 7 timmar idag, vilket var väääldigt länge sedan jag gjorde så därför jag ser ut som jag gör, och om jag har skrivit osammanhängande nånstans så skyller jag på det med!!

Oh happy day

Vädret är ju ytters depprimerande kan vi nog alla hålla med om...
Men min dag höjdes nyss några snepp när lilla syster kommer och säger att min tidning som jag prenumerar på dimpit ner i brevlådan! Nämligen : 
 
Så nu blir det till att mysa ner sig i leopardfilten och bläddra igenom Solo.
 
Ni som inte har lika tur som mig kan jag tipsa om denna snubbe, har följt honom ett tag och han är riktigt underhållande faktiskt. Passar utmärkt att kolla igenom hans videos en dag som denna!
 
Mitt favoritklipp med honom hitills -
 
 
 
 
 
 

Day 03 – Your parents




Dessa två människor är alltså mina föräldrar, de som har format mig till den jag är.
Jeanette och Mathis Alnehem.
Det hela började för läääänge sedan, de gick faktiskt grundskolan tillsammans - på Gränby skolan. Vad jag har hört var pappa den där populära killen som var bra på typ alla sporter (synd att de generna inte nådde helt fram till mig). Han var även en liten buse, men det hör väll till såna killar.
Mamma var nog lite lugnare, var duktig på svenska och engelska och sånt istället för idrott. Hon kan ha varit buse hon med, hon gömde smurfar från en liten "minder cool" kille från hennes klass. Eller så var det också pappa, kommer inte ihåg och det säger olika när jag frågar vem det var...
I alla fall, när de var så små var det inte intresserade av varandra. Mamma började barn & fritid på gymnasiet och pappa något bygg programm. 
Men när de var i min ålder, 18 - 19 så där så skulle båda fira midsommar i öregrund en sommar fast med olika kompisgäng. Fast några öl senare *kan jag tänka mig* så ser Mathis Jeanette och säger orden som var början på en livslång kärlekshistora <3 han säger "DIG SKA JAG DANSA MED" och ja, sen frågade jag inte mer om den kvällen. Men när det var 23 år så kom jag i alla fall :D 
Jag skulle verkligen inte kunna ha bättre föräldrar, det är så olika varandra så att det inte kan funka bättre än perfekt.
Pappa är den jag har harry potter marathon med, skrattar tills det inte finns någon luft kvar, åker varenda liten karusell med (förutom dom som snurrar för mycket, det klarar han inte av längre), spelar spel med och när man liten var han den förälder som alltid var med och busa/lekte/bada och tvekade aldrig och hade nog roligare än mig och min lilla syster. Gud vad min uppväxt blev 1000 gånger bättre med honom.
 
Mamma däremot, det är hon som alltid finns där, alltid. Hon känner mig bättre än vad jag själv gör. Kan säga vad jag behöver/vill innan jag själv vet. Ibland undrar jag om det är normalt att berätta verkligen allt för sin mamma. Är det något som hänt, något roligt/sorgligt eller väldigt privat så funderar jag inte ens utan jag måste diskutera det med mamma. Nu på senare ålder har jag upptäckt hur mysigt det är att följa med mamma och handla, och hur glad hon blir av att bara ha mig med. Det värsta jag och mamma har bråkat om är när jag glömmer att dammsuga på torsdagar. Vilket jag gör väldigt ofta, så det har blivit många bråk om det där... Istället för att bara dammsuga de där minutrarna så blir de timmar av bråk! Onödigt kan man tycka, men jag AVSKYR verkligen att dammsuga.

Pappa älskar att spela golft, sitta vid datorn - oftast med poker, spela betapet på sin mobil, tävla på hästar, spela innebandy
Mamma älskar att smsa på sin mobil, hollywood fruar, dammsuga (även om hon inte erkänner det), laga mat och baka om folk visar uppskattning, fika med sina vänner, vara ute med husvagnen

Mamma är en sådan som helst vill åka två timmar i förväg när vi ska iväg medans pappa vill åka två minuter försent. Mamma är väldigt social medans pappa har lättare med folk han känner väl. Men de är mina föräldrar och jag älskar dem mycket mycket mycket <3 Tack för allt mamma och pappa
 

Ansvarsfull chey

Jaa bloggningen kom ju lite sent idag så jag skriver av mig några inlägg nu. Var inne i staden idag med min fina vän Pellos. Här är ett lite spårat bildkollage till henne under dessa awesome 3 år tillsammans mihi <3


Nästan tår i ögat så vackart!
I alla fall, det ända jag köpte under alla timmar där var dessa skor
Förstå mig rätt, jätte glad för skorna men ändå lite besviken. Hittat min dröm jacka och dröm väska. Tänker ej säga var eller hur de ser ut (för säkerhets skull) Men dessa har i alla fall blivit min motivation så nu jäklar sökte jag alla jobb jag kom på när jag kom hem haha ! Alla tummar hålls för mig!!!

Watch out - Uppfinnar Isabell på G

Ni vet säkert också hur extreeeemt stressande det är när man ska bort, men garderoben verkar ha gömt alla snygga plagg - det finns inget som duger att ha på sig!
Jag har upptäckt samma stress fast med mat. Ett tag innan jag ska iväg börjar jag tänka - hm, hur länge ska jag vara borta? Kommer jag bli hungrig? Troligtvis så lika bra att äta något.
Men nej nej, inget ätbart (läs: färdiglagad tallrik) finns i kylen. Bara massa ingredienser...
 
Så här om dagen hade jag inte mycket tid alls, bara ca 20 minuter. Jag hinner inte komma på något att laga, fixa det och äta det? Så jag kollar runt efter första bästa och tänker skitsamma "man tager vad man hager". Jag hitta en skål med ostbågar (yummy) och tänkte tydligen "det här är nog mättande". När jag är hungrig tänker jag inte logiskt alls, snabbt ska ske bara! Sen hällde jag upp vanligyoghurt med i ett glas och drack det samtidigt. Det fick duga och sen gick jag iväg. På väg till bussen tänkte jag "hmm det där var rätt gott tillsammans förresten..." Sååå
 
BAM BAM BAM - VANILJOSTBÅGAR !!!!
    + =


 
Frågan är bara vart jag ringer och tar patent på detta? Kommer gå till historien om ni frågar mig...!
 

Love to be a woman

Så jäkla skön! Undra om det skulle funka? Something to remember...
 
En kvinna som kör för fort blir stoppad av polisen.

Polisen: Ni körde för fort!

Kvinnan: Oh, jag förstår.

Polisen: Kan jag få se körkortet!

Kvinnan: Jag skulle gärna visa er det, men jag har inget.

Polisen: Har ni inget körkort?

Kvinnan: Nej, jag har förlorat det fyra gånger för rattfylla.

Polisen: Kan jag få se registreringsbeviset?

Kvinnan: Tyvärr inte.

Polisen: Varför inte?

Kvinnan: Jag har stulit bilen.

Polisen: stulit den?

Kvinnan: Ja, och jag har dödat ägaren och styckat honom i bitar.

Polisen: Vad har ni gjort sa ni?

Kvinnan: Delarna av honom ligger i plastpåsar i bagageutrymmet, ifall ni vill kolla.

Polisen tittar på kvinnan, backar långsamt därifrån, och ringer efter förstärkning. Inom några minuter kommer ytterligare fem polisbilar, och en annan polis närmar sig med dragen pistol.

Polis 2: Kan ni kliva ur bilen?

Kvinnan: Är det något problem?

Polisen 2: Min kollega har berättat att ni har stulit den här bilen och mördat ägaren.

Kvinnan: Mördat ägaren?

Polis 2: Ja, kan nivara snäll och öppna bagageluckan! Kvinnan öppnar luckan,men där finns inget.

Polis 2: Är det här er bil?

Kvinnan: Naturligtvis, här är registreringsbeviset.

Polis 2: Min kollega säger också att ni inte har något körkort. Kvinnan gräver i handväskan , tar upp sin plånbok och räcker sedan över körkortet.

Polis 2: Jag måste medge att jag är konfunderad. Min kollega har berättat att ni inte har något körkort, inget registreringsbevis, att ni har stulit bilen och mördat ägaren!

Kvinnan: Jaha, och snart påstår han väl att jag körde för fort också?
 

 

Day 02 – Your first love

Ahhh.. kärlek! Vilket ord, vilken känsla.
 
Haha ni skulle ha hört rösten i mitt huvud när jag skrev det där. Creepy gubbröst! Det skakar vi av oss...
 
Jag tror att man kan vara kär när man är liten. Även om man är kär i flera samtidigt eller riktar sin kärlek mot en ny person varje vecka. Det är ju något man känner, en känsla man får. Det kan räcka med att någon vill leka med en eller erbjuder en kaka. Första känslan är glädje. Är man en sån person som mig så börjar man grubbla och analysera. Varför blev jag glad över kakan? Var de själva kakan eller var det just att denna person erbjöd mig kakan? Han är ju rätt söt... och luktar gott...erbjöd mig kaka... Sen fortsätter de mer och mer och på en dag kan jag bli kär.  Över lite uppmärksamhet riktat till just mig.
 
Jag är nog en person som blir kär i kärleken. Att vara i det där tillståndet när man hela tiden tänker på honom, vad ni skulle göra, säga, hur ni skulle se ut just då. Men även jobbigt, jag är mästare i att dagdrömma! Särskilt när jag rör på mig, ute och går till exempel. Sitter man stilla känns det bara fånigt. Men när jag är där ute och går, oj oj oj vad tankarna går. Men det konstiga är två dagar senare kan jag lika intensivt tänka på en annan.
 
Så det jag vill komma fram till med detta inlägg måste väll vara att jag inte på allvar varit kär. Inte den sanna kärleken utan mer här och nu kärleken. Jag skulle nästan kunna säga att jag vart kär i alla killar jag känt. Eller det är mer att jag funderat och låtsas vara kär för att se om det skulle fungera i mitt huvud åtminstone. 
 
Ännu har jag inte träffat den som slår undan fötterna från marken, tar andan ur mig och rockar my world! Men jag är förbered när han väl kommer
 
Kärleken är aldrig bortkastad. Besvaras den inte flödar den åter och helar och renar hjärtat.
Källa: Irving Washington    
 

Day 01 – Introduce yourself

ÅTTA SAKER OM DIG SJÄLV
1. Är du singel? Ja
2. Är du lycklig? Ja det är jag :D
3. Är du uttråkad? Jag är ju arbetslös så ja då och då, men för det mesta inte
4. Är du ledsen? Nej jag är en lycklig chey
5. Är du italienare? Nää, men jag är en kvarts finsk faktiskt
6. Är du cooling? Jag anser mig själv som en cool person ja!
7. Är du från irland? Nepp, bara svenska och finsk
8. Är dina föräldrar fortfarande gifta? Jaa och har varit i snart 20 år nu


ÅTTA SAKER OM DITT KÄRLEKSLIV
1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Attraktion vid första ögonkastet ja, som kan utvecklas till kärlek
2. Har du någon gång blivit sårad? Kärleksmässigt alltså? Ja.
3. Har du någonsin tänkt på samma tjej/kille flera gånger under samma natt? Självfallet
4. Har du gillat en tjej/kille utan att berätta det för henne/honom? För många gånger
5. Har du kysst någon under de två senaste veckorna? Nej
6. Har du haft en hemlig beundrare? Det vet ju bara den om den är hemlig
8. Vill du gifta dig när du blir stor? Det är jag rätt säker på

TVÅ ALTERNATIV
1. Hår eller ögon? Hår
2. Katter eller hundar? Hundar
3. Några få bästa vänner eller jättemånga "vanliga" kompisar? Några få bästa vänner
4. TV eller internet? Internet
5. Coca-Cola eller Pepsi? Cola
6. Utekväll eller romantisk hemmakväll? Beror på sällskapet
7. Pengar eller lycka? Absolut lycka
8. Dag eller natt? Natt
9. MSN eller mobil? Mobil

TIO "HAR DU NÅGONSIN…"
1. Blivit påkommen när du försökte smita hemifrån? Har aldrig behövt smita
2. Brutit ett ben? Nej jag har inte brutit något, tror jag har stukat men inte säker på om det var det
3. Gjort något du ångrar? Jobbigt att vara efterklok
4. Hoppat bungee jump? Nej och de tänker jag aldrig, väldigt höjdrädd
5. Ljugit för någon du tycker om? I så fall småsaker som inte spelat större roll
6. Ätit en hel tårta? Tårta är inte riktigt min grej, men en hel chokladkaka har jag väll tryckt i mig haha
7. Gjort bort dig offentligt? Haha ibland kan jag väll säga något innan jag tänkt igenom det
8. Velat bli tillsammans med ditt ex igen? Nej
9. Gråtit när ett husdjur dog? Min älskade Fendus, vackraste katten någonsin <3
10. Haft sex? Lämnar det åt er fantasi


8 SENASTE
1. Telefonsamtalet du gjorde? Var ett okänt nummer som jag inte hann svara som jag försökte ringa upp.
2. Telefonsamtalet du fick? Ellen
3. Personen du var med? Antar att Tipsy’s och min promenad inte räknas? Måste väll vara Ellen i måndagskväll.
4. Roligaste grejen som hänt? Det där lövet som svävade, tyckte det var rätt underhållande haha
5. Personen du smsade? Mammi
6. Du kommenterade? Skrev ett svar till en fråga på min blogg
7. Du tillbringade natten med? Elin, Sofie, Johan och Linus
8. Du kramade? Jag kramar vovven varje gång jag ser henne så jaa måste vara Tipsy

FEMTON ÄR DU:
1. Är du snygg? Snyggast
2. Är du fet? Nej
3. Är du smal? Nej, lagom
4. Är du en sportfåne? Ohh jaa, missar ingen match, träning, cupp… *Ironi* Kommer inte ihåg senaste gången jag tränade och kollar bara på sport om mitt sällskap vill.
5. Är du rolig? Min humor är ju som den är, men jag får till det då och då
6. Är du sjuk? Ytters sällan, det är väll min förbannade hosta som återkommer varje säsongsväxling.
7. Är du feg? Om det är mörkt. I dags ljus vågar jag det mesta.
8. Är du törstig? Just nu är det helt okej. Mamma har börjat köpa en ny saft med stevia istället för socker, väldigt god och nyttigt så den dricker jag några glas av varje dag.
9. Är du 15 år? Tack och lov nej, så liten man var då…
10. Är du rik? Jag var rik, men då kunde jag inte sluta shoppa så nää inte längre tyvärr.
11. Är du fattig? Nej jag har det bra ställt, men har satt köpförbud för ett tag nu så känner mig fattig
12. Är du smart? Jag är rätt så smart ja, lite för bekväm så jag nöjer mig istället för att anstränga mig ibland vilket är synd.
13. Är du retsugen? Det händer, men inte lika mycket som förut.
14. Är du shoppingsugen? Om du bara visste hur det kliar i fingrarna, vill köpa upp varenda liten krona jag har
15. Är du saknad av någon? Inte vad jag vet, jag är rätt tillgänglig

FYRA SKULLE:
1. Skulle du vilja vara längre? Bara sisådär 20 cm… Jag är endast 158 cm nu!
2. Skulle du vilja väga mer? Nej det vill jag inte.
3. skulle du vilja ha sex med en kändis? Ed Westwick, Ryan Reynolds, Ryan Gosling, Channing Tatum, Alexander Skarsgård, Alex Pettyfer… Jag tror ni fattar!
4. Skulle du vilja dricka dig full nu? Är ingen himla alkoholist så nej

SJU KAN:
1. Kan du vifta på öronen? Jag kan flytta dem fram och tillbaka lite grann
2. Kan du slicka dig på näsan? Inte ens nära
3. Kan du kolla i kors med ögonen? Jodå det kan jag.
4. Kan du låta bli att prata på 4 timmar? I vaket tillstånd? Nej, om inte mitt liv hängde på det
5. Kan du vara på en fest utan att dricka? Självklart
6. Kan dina vänner lita på dig? Utan tvekan
7. Kan du tänka dig att pierca dig i naveln? Jag ville det när jag var yngre, men inte nu nej

FYRA ANTINGEN ELLER:
1. Pierca läppen eller ögonbrynet? Läppen
2. Vara seriös eller rolig? Helst rolig
3. Brinna upp eller drunkna? Det som går fortast
4. Umgås med dina fiender eller föräldrar? Jag tycker om att umgås med mina föräldrar?

SVARA ÄRLIGT:
1. Tycker du om någon just nu? På det där lilla extra sättet? Nä
2. Sol eller måne? SoleN
3. Vinter eller höst? Mysiga vintrar, med julmusik och all mat, dekorationer och kärlek! Blä för höst…
4. Soligt eller regnigt? Självklart är det ju härligast med sol och värme. Men ska man ha myskväll vill man ju höra smattret av regnet mot taket
5. Är du uttråkad? Jag är väldigt säker på att jag svarade nyss på detta!

OM MIG:
1. Hur mycket är klockan just nu? 16.10
2. Vart vill du bo? Västkusten
4. Vill du gifta dig? Med den rätta personen ja
5. Är du kär? Nej inte vad jag känner just nu
6. Favoritårstid? En blandning mellan sommar och vinter! Det skulle vara något


HAR DU UNDER DE SENASTE 24 TIMMARNA:
1. Kysst någon? Nej
2. Blivit kramad? Ja
3. Saknat någon? Jadå
4. Ljugit? Nej
5. Haft sex? Vi skippade kyss och gick direkt på sexet! (Läs: nej)

Tror det där täckte en hyfsat stor del i alla fall J

femman kom, sexan kommer så småning om!

Jaa jag är ju inne på min femte hårfärg nu. Låt oss nu kolla igenom Isabell's hår historia:
 
Blond är ju min naturliga hårfärg och den jag haft mestadels av mitt liv.
 
Det var i 7:an som jag för första gången vågade exprementera med hårfärger. Det blev ljusbrunt, inte så jättestor förändring men ändå förändring. Behövde inte ens fylla på utväxten nån gång den ändrade sig av sig själv...
 
I tvåan på gymnasiet gick jag därimot all in och blev rödtott!
 
Jag valde inte att bli orangehårig. Men att gå från röd till blond igen visade sig vara mycke svårare än jag trodde och tog förjävels lång tid! Men jag överlevde och var glad ändå.
 
 
Och när jag äntligen blivit blond igen firade jag med att färga håret till mörkbrunt.
Man undrar ju vad nästa färg blir, finns inte så bra kvar - rosa blått grönt?

Har allt en logisk förklaring?

Var ute med hunden under min dagliga morgon promenad med henne
 
Lika bedårande som alltid <3
I vanliga fall är det Tipsy som vill stanna för att luka på något eller uträtta sina behov, men nu var de jag som stannade henne. Vilket inte var uppskattat, hon ville inte sammarbeta alls utan bara gå vidare. Det jag stannade för var detta

Ett löv var bara heeelt stilla i  luften. Självklart var ja tvungen att gå närmare och undersöka
 
Tillslut visade det sig att lövet hängde i en spindeltråd från lyktstolpen. Men ändå...
 

a bit of heaven

Måste bara tipsa om en av de godaste frukostarna jag vet ! Jag åt den för ett tag sen hemma hos Klara och har nu blivit halvt beroende.
Den är väldigt enkel, vanilj yoghurt + en nektarin + frysta hallon =
 


Barnsligt gott, blir en mjuk och härligt kall känsla!

Pocketful Of Sunshine

Hemma igen. Det bidde två par byxor och en pälsväst!
 
Gråa Skinny jeans, 199:- Lindex
 
Svarta coated zip jeans 599:- Gina tricot
 
Brunaktig pälsväst 399:- Vila
 

Classic

Day 01 – Introduce yourself
Day 02 – Your first love
Day 03 – Your parents
Day 04 – What you ate today
Day 05 – Your definition of love
Day 06 – Your day
Day 07 – Your best friend
Day 08 – A moment
Day 09 – Your beliefs
Day 10 – What you wore today
Day 11 – Your siblings
Day 12 – What’s in your bag
Day 13 – This week
Day 14 – What you wore today
Day 15 – Your dreams
Day 16 – Your first kiss
Day 17 – Your favorite memory
Day 18 – Your favorite birthday
Day 19 – Something you regret
Day 20 – This month
Day 21 – Another moment
Day 22 – Something that upsets you
Day 23 – Something that makes you feel better
Day 24 – Something that makes you cry
Day 25 – A first
Day 26 – Your fears
Day 27 – Your favorite place
Day 28 – Something that you miss
Day 29 – Your aspirations
Day 30 – One last moment

Resultat



Jag lovade resultat och här är det! Inte perfekt, men vi håller alla tummar för att det inte fortsätter vara lika mörkt!
Nu väntar jag på att mamma ska sluta jobba så hon kan skjutsa in mig och lilla syster till Gränby, båda har nämligen fått ett stort hål på varsitt par jeans (jag på två jeans) och är i behov av nya byxor!!
Senare ikväll hoppas jag på middagsbus med mina älsklingar

Smile




Exakt såhär ser jag ut just nu och känner mig allmänt sexig! Bara ett par gurkskivor som saknas...
Det blev en ansiktsmask med lera från döda havet. Luktar intressant, tror jag känner igen lukten men kan inte komma på vart ifrån...

Inte som de andra

Nu i mina arbetslösa tider är det jag som har ansvaret för hunden på morgonen, vilket betyder att jag måste gå en promenad med henne när jag vaknar. Det visade sig vara väldigt skönt faktiskt, att starta dagen med en promenad!
 
Min söta lilla ängel <3
Men nu när vi går mot kallare tider föredrar jag att skaffa ett jobb istället. Vet inte vad jag vill göra bara, men man kan nog inte vara kräsen. Det jag har erfarenhet inom är barn tack vare trampolinledar jobbet och mina sommrar ute på Alnäs, så får väll bli något inom förskola troligtvis.
Jag har funderat lite på min header bild med. De flesta bloggar har ju bara en eller två bilder så det blir stilfullt och rent helt enkelt. Jag tänkte bara ha en bild och en text, men finns ju hur många fina och roliga bilder som helst. Kunde inte välja så var tvungen att ta alla jag har nu. Den lilla vovven under filten måste vart det gulligaste jag någonsin sett!
Men ni skulle sett headern jag gjorde innan - den vara spårat med bilder, de blev lite för mycket även för mig:
 
 
Nä nu ska jag ta och testa min första ansiktmask ever. Sån där man köper på typ Åhlens. Läskigt, men hur fel kan det gå liksom?

Bra dag!

Tips till alla måndagshatare där ute: spendera dagen med människor du älskar - blir a hell lot better :D
 
Vid halv 11 gick jag och vovven och mötte upp nussigaste Klara som tagit bussen hela vägen ut hit till Bälinge. Tiden kan verkligen rusa iväg fast man inte gör något utan bara har det rätta sällskapet! Vi chillade i alla fall framför olika program som mästerkockar, förlossningsprogram (Aj aj aj!!!) och TV shop. Älskar TV shop, skulle köpa allt om jag hade pengar!! Dammsugare, moppar, köksredskap eller träningsmaskiner - ALLT. Tror jag faller under kategorin lättlurad men åhhh så glada alla människor på TV ser ut när det använder dessa.
Vi gjorde även pasta sallad till lunch - mumma, innan Klara var tvungen att åka å jobba
 
Sen åkte jag till staden för att köpa mer hårfärg och pickade upp Pellos som nyss läst klart hennes mattekurs för dagen - duktig hon är! Vi chillade ännu mer, kollade igenom en sida som har typ alla serier och filmer man kan tänka sig, helt gratis bara att kolla och dregla på! Swefilmer.com heter sidan
Vi valde tillslut filmen The change up - Två helt olika killkompisar råkar under en natt hamna i varandras kroppar och måste leva varandras liv. En komedi, rätt rolig faktiskt. Vi skratta i alla fall :D
Vi blev också hungriga så vi värmde pasta och :

Väldigt intressant, skulle vara totally thai smak stod det, men smakade mest bara fiskbullar - ätbart i alla fall.
 
 
Väldigt söta och små var dem i alla fall.
 
Nu blire till att kolla första avsnittet av Paradise hotel danmark - Reunion. Astaggad, Go Julian och Jeanette :D
 

choose life

Hola!
Det plus några ord till är de ända jag kommer ihåg av spanskan, sorgligt.. att jag spenderade så många år med att försöka plugga detta språk alltså. Spanska känns för förutsägbart, jag ska lära mig arabiska! Tänk att åka till ett land där de pratar arabiska och så strosar lilla jag runt och bara förstår allt det säger. Typ när man ska handla något, eller ser två prata och det är så tydligt att det pratar om en, att då kunna svara på deras språk och se deras reaktioner... Japp, det hamnar på min "To do list"
 
Vad som finns mer på min "To do list" än så länge:
- Bo utomlands minst ett år
- Besöka alla kontinenter
- Ha en walk-in-closet
 
- Äga ett riiiiiiiiktigt dyrt plagg; jacka, skor eller väska
- Skriva en bok
- Säga ja till allt som uppstår under en månad (som inte dödar eller skadar mig/någon på något sätt)
- Volontär arbete eller något stor för att hjäpa utsatta människor
- Åka till Arlanda och ta första flyget som går, spelar ingen roll vart
- Dansa balett
- Tatuera mig
 
Ja och flera saker till men orkar inte mala på och vissa behåller jag för mig själv ;) if you know what i mean 

 
 
 
 

Ångra bara saker du inte gjort

Jag förstår besvikelsen av att resultat av mitt hår inte är uppe än.. Jag kan tyvärr inte glädja er tillräckligt mycket med detta inlägg heller. Saken är den att det inte blev riktigt som jag trodde, det stod mörkt brun på kartongen men mitt hår är nu svart! Och en ask räckte inte, vita strån här och där! Så jag tog bilen (nej har tyvärr ingen egen bil, men tog föräldrarnas bil låter inte lika bra så vi skippar att tilläga de) tillbaka till affären och köpte en till för att åtminstone ha samma färg i håret. Omgång två håller på att torka in nu. Det jag hoppas på är att efter några tvättar så lugnar färgen ner sig lite och blir mer mörkbrun. Men självklart ska jag ta en bild och visa hur det är nu, men de får bli imorgon :)
 
Jag lämnar er istället med denna bild. Enjoy

in progress

Ni som känner mig väl vet att hår är inget jag bangar på! Har man vart röd hårig, orange hårig så är mörkbrun peace of cake! Spännande men oh så nervös ändå. Mamma sa att hon tyckte att de skifta i blått nyss.. ?! Tänk om någon jävel lagt in fel av misstag och så blir jag blå hårig nu? hmmm återstår att se när jag snart tvättar ur de

September söndag

Kulturis igår var trevlans. Innehöll lite eldshow, fotoutställning på slottet med mera. Avslutade kvällen med premiärutgång på smålands nation!
 
Idag var jag snäll dotter och följde med  mamma och handlade på förmiddagen. Blev många fina höstblommor från plantagen som mamma nu är ute och planterar. Min favorit var klart denna som jag tvinga mamma köpa
Vem har inte velat ha en köttätande växt liksom :D !! Blev lite besviken dock när jag läste om den, trodde den åt upp sina offer men det som händer är att flugorna lockas till den och fastnar på det klibbiga bladen.. haha inte så jätte mycket action men söt är den ju.
 
Sen köpte jag detta som jag kanske busar med ikväll om jag vågar

 
 

Kulturnatten

Yepp, då var det dags för kulturnatten 2012. Till skillnad från tidigare år då man bara gömde sig och drack i gränder tänkte jag faktiskt vara duktig i år och kolla vad annat denna kväll kan erbjuda! Felicia står för schemat så är väldigt nyfiken på vad hon valt ut, blir nog jätte bra :)
 
Slänger in en bild på looken för kvällen med ! skönste byxorna eveeeer, väldigt nöjd med det köpet


 

Mår som man gjort sig förtjänt av

Vart en hel kul/galen kväll igår, men hade inte förväntat mig mindre!
Låter bilderna tala för sig själva
Gjorde vår alldeles egna ishink ! Very fancy

Hade det varmt och mysigt i bastu
 
finisar!
drink med chokladsås kant, haha..
Sen lite madrassåkning i trappan
 
Vi hann även med att grilla, köra poängspel, dansa tills fötterna inte orkade mer och självklart fylle käk och fylle film - blev shrek :)

Nu ska jag snart åker över till kusiner då vi ska fira Gustaf ett år :D

Fredaaaaag !



Kvällen ska spenderas i björklinge med en skara underbaringar ! Lär mig mer och mer om bloggen nu, hoppas bilden på kvällens outfit kommer med nu ! *Håller tummarna*

First

Då har även jag tagit steget och skaffat en blogg. Har ingen aning om hur det här kommer gå men intressant tycker jag det kommer bli ! Bloggen kommer säkert se jätteful och konstig ut nu i början innan jag fattar hur man använder allt, så ha överseende med det :)

Vill ha en awesome avslutande mening efter varje inlägg... får jobba på det...

Isabell Alnehem

Var dig själv - alla andra finns redan

RSS 2.0